Добре дошли в Bonding Arena®

Перфектната среда за извършване на прецизни приложни тестове и анализи.

Bonding Arena® отвори врати през 2016 г. в TEC-Center Neuwied. Идеята за създаването ѝ идва от желанието на Lohmann да представи на клиентите необятните възможност на адхезивните ленти. Тази съвременна лаборатория е мястото, където клиенти и специалисти, заедно, създават прототипи на залепващи ленти. Потребителите имат възможност да тестват различни продукти, от които да изберат най-подходящия.

В лабораторията клиентите могат се запознаят с целия продуктов асортимент на Lohmann, да научат повече за различните методи за предварителна обработка на повърхностите, да изпробват различни видове апликатори, да анализират възможностите за свързване на различните материали и да тестват адхезивната якост на връзката. 

Трейлър - Bonding Arena®

Bonding Arena® е снабдена с множество устройства за извършване на всевъзможни тестове за качество на адхезивната връзка.

Bonding Arena® - Ламинатор

Ролният ламинатор е идеалното средство за прототипиране на адхезивни продукти. 

Научите повече от инж. Герд Ротман.

Bonding Arena® - Пневматична преса

Инженерите на Lohmann използват пневматична преса, за да създават прототипи и тестови образци за клиентите. Всички видове материали могат да бъдат залепени при температури достигащи до 250°C и контактно налягане до 8 бара.

инж. Стефан Клайн обяснява повече във видеото!

Bonding Arena®: Инфрачервен излъчвател

Преди същинския процес на залепване повърхностите на материалите могат да обработени за повишаване на повърхностната им енергия. 

Научете повече от Вернер Барт – приложен инженер

Bonding Arena®: Индукционен генератор

Термореактивните адхезивни решения, особено продуктите от серията SBF (структурно свързващи фолиа), развиват пълната си адхезивна сила при температури около 100°C. Посредством индукционния генератор тези температури се достигат изключително бързо и лесно.

инж. Волфганг Шефер представя генератора във видеото.

Bonding Arena®: FlexoLAB

FlexoLAB – създадена специално за флексопечатното производство. За постигането на възможно най-качествен флексопечат, всички произвеждани от Lohmann ленти за монтаж на печатни форми се подлагат на реални тестове в печатния симулатор. 

инж. Тимо Елцер представя печатния симулатор

Bonding Arena®: Място за извършване на тестове

Bonding Arena® е оборудвана с тестово помещение, където се извършват специфични за клиента практически изпитания. 

Питър Харенд представя някои основни тестове във видеото.

Bonding Arena®: 3D микроскоп

3D микроскопа служи за детайлно разглеждане на повърхностите, което позволява на инженерите да определят точно колко лепилна маса е необходимо за оптимално омокряне на повърхносите. 

Питър Харенд ви запознава 3D микроскопа.

Bonding Arena®: Предварителна обработка - Corona метод

Някои материали се залепват по-трудно от други. Това е и причината, поради която в Bonding Arena® е отделено специално място за предварителна обработка на повърхностите.

Във видеото инж. Питър Видеман показва различните опции за корона третиране на повърхността.

Bonding Arena®: Работна станция

Работнат станция служи за първоначален избор на продукт от стандартното портфолио на Lohmann. 

инж. Симоне Виршем разказва повече.

Искате ли да посетите Bonding Arena®? Свържете се с нас сега!