Технологичен център Lohmann

Технологичния център разположен в Нойвид е последната иновация в над 165 годишната история на Lohmann. След около двугодишно строителство, през есента на 2016 година, беше открит новия TEC Center. Разположен на повече от 1200 m² той предоставя неограничени възможности за научно-развойна и иновативна дейности. Технологичния център е домът на една от най-модерните производствени линии в света (HPCL – High Performance Coating Line).

Bonding Arena®

През октомври 2016 г. новата лаборатория за приложни технологии, така наречената Bonding Arena®, отвори врати в технологичния център на Lohmann. Създадената работна среда е изцяло фокусирана върху разработката и извършването на реални приложни изпитания на продуктите част от асортимента на компанията. Лабораторията е снабдена с най-модерна апаратура, което позволява на приложните инженери да извършват тестове и да анализират постигнатите резултати в перфектни условия, а потребителите на двустранно залепващи ленти могат да бъдат сигурни, че получават най-подходящия продукт.

Една от най-модерните производствени линии в света

HPCL - High Performance Coating Line

Новата производствена линия (HPCL) е една от най-вариативните и прецизни системи за пилотно нанасяне на адхезивни покрития в света.  

В тези най-съвременни условия се разработват иновативни лепилни решения за медицината, електрониката, автомобилостроенето, печата, строителството,  производството на електроуреди, фотоволтаични модули и много, много други. Новата производствена линия отговаря на всички изисквания за производство в чисти помещения, което дава възможност за изработка на строго специализирани продукти.