Бъдещето на автомобилната индустрия

Адхезивните решения на Lohmann за електромобилност

Всички транспортни средства се захранват с енергия от възобновяеми източници и емисиите на CO2 са намалени до нула. Тази идея все още е визия за бъдещето. Но нашите метрополии се нуждаят от нови концепции за трафик, а нашите превозни средства се нуждаят от нови задвижвания. Решението се нарича електромобилност. Може да създаде свободата на движение, от която се нуждаят съвременните общества. Използват се нови материали, защото нови дизайнерски концепции и функционалности са внедрени и интегрирани в автомобила на бъдещето. Дизайнът, забавлението и комуникацията играят важна роля. По същия начин, нови устройства за съхранение на енергия като горивна клетка или литиево-йонна батерия. Тук влизат в действие нашите „инженери по свързване“. С нашите функционални самозалепващи се ленти стартирахме иновации през последните години,

„Залепващите решения, особено за електрониката на превозните средства, служат не само за свързване, но също така изпълняват термични, електрически или други функции: те уплътняват, овлажняват, покриват и екранират светлината“, обяснява Беатрис Кьониг-Плат, ръководител на транспорта. Затова в Lohmann виждаме електромобилността като разрастващ се пазар за нашите лепилни решения. В много области електрическите превозни средства имат много специфични изисквания в сравнение с превозните средства с вътрешно горене. Поради ниското ниво на шум на е-превозно средство при ниски скорости, NVH (шум-вибрация-твърдост) решенията са по-търсени от всякога. Освен това гамата антистатични продукти от Lohmann предлага защита срещу прах, драскотини и електростатични заряди за функционални повърхности и дисплеи.Серията COLL® AS помага да се защити функцията на лещи, TFT и LCD модули, както и оптично свързани сензорни дисплеи. В допълнение, нашите инженери по свързване са разработили различни топлопроводими решения за управление на топлината на светодиоди, мощни транзистори, радиатори и печатни платки, за да назовем само няколко.
Бъдещето на мобилността – A utonomous – Connected – Electric – Shared – (ACES или CASE) поставя всички участници пред нови предизвикателства по отношение на дигитализацията, индивидуализацията в допълнение към необходимите технически иновации. Ние непрекъснато разработваме нови, революционни лепилни решения и сме щастливи да приемем това предизвикателство.

Допълнителна инфирмация

PDF

PDF

PDF

Запитване