Иновативни лепилни системи за автомобилостроенето

Продуктите на Lohmann - двигателят на Вашия успех

Постоянния прогрес и развитие на автомобилната индустрия, налага на фирмите в сектора (произвеждащи  или асемблиращи отделните елементи на автомобила) да търсят нови производствени технологии и иновативни материали с цел повишаване качеството на продукцията и минимизиране разходите за производство, за да може тяхната марка да стане или да остане предпочитана сред останалите на пазара.

Завинтването, занитването, заваряването, лепенето с течни лепила или използването на клипси за монтаж на кори и лайсни, доста често са трудоемки и отнемащи време процеси, които могат да бъдат заместени.

Високия клас залепващи системи произвеждани от Lohmann са алтернатива на конвенционалните методи за свързване. Благодарение на техническите им характеристики се осъществява надеждно свързване (на разнообразни материали), като едновременно с това мястото на връзката се уплътнява и изолира от външни влияния, което от своя страна намалява до минимум възможността от корозиране. Без използването на метални връзки, превозните средства стават по-леки, практически без вибрации и по-тихи.

Днес автомобилната индустрия използва средно около 4,5 м² залепващи ленти в производството на един автомобил за монтаж на лайсни, емблеми, надписи, за окабеляване, за уплътняване и изолиране както и за монтаж на множество други елементи в интериора и екстериора на автомобила.